Aktuális

Kedves Látogató!

2020. március 11-én Magyarország Kormánya a kialakult járványhelyzetre való tekintettel betiltotta a 100 főnél nagyobb létszámú beltéri rendezvények megtartását.
A kialakult vis maior helyzetre való tekintettel a Passió2020 április 4-re tervezett előadásai elmaradnak.

A passiójáték tervezetten egy másik időpontban kerül bemutatásra, melyről a későbbiekben adunk tájékoztatást. Az előadásra a már korábban megváltott jegyek automatikusan érvényesek lesznek.
Amennyiben Ön mégis a jegyvisszaváltás lehetőségével szeretne élni, azt az alábbi módon teheti meg:

  • A jegyirodákban vásárolt belépőjegyeket a vásárlás helyén lehet visszaváltatni. Jegyirodák az alábbi linken érhetők el: https://www.jegy.hu/jegyirodak
    A visszaváltáshoz az eredeti jegy szükséges.
  • Az online vásárolt jegyek visszaváltását az Interticket Kft. végzi, a jegyvisszaváltást e-mail-ben kell kezdeményezni.
    Elérhetőség: jegy@jegy.hu

Kérjük a jegyvisszaváltás tekintetében legyenek türelemmel! A jelenleg érvényben lévő rendkívüli jogrend sok rendezvényt érint, így a jegyvisszaváltás folyamata több időt vehet igénybe.

Köszönjük, hogy figyelmével és jegyvásárlásával megtisztelte előadásunkat, szeretettel várjuk a Passió2020 előadásán az új időpontban.

Köszönjük a megértését és türelmét!

A hit hegyeket mozgatott!

Több, mint 2020 önkéntes szereplő Európa legnagyobb passiójátékára!

A Passió2020 szervezői örömmel adják a nyilvánosság tudtára, hogy az április 4-én 15.00 és 19.00 órai kezdettel a Papp László Budapest Sportaréna küzdőterén előadásra kerülő Passió 2020 – Európa legnagyobb passiójátékára az önkéntes szereplők toborzása az eredeti ütemterv szerint tegnap éjfélre, azaz hamvazószerdára sikerrel zárult: több, mint 2020 önkéntes jelentkezett. A nagyszabású előadáshoz mindenkire számítunk.

Megható és felemelő látni, hogy a hit valóban hegyeket képes megmozgatni, és hogy már több mint 2000-en vállalták a próbafolyamaton és a két előadáson való részvétellel járó önkéntes szereplést. Ez a lelkesedés nemcsak az Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek fővédnökségével megrendezésre kerülő, az őszi budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust előkészítő rendezvény sikerét jelenti, de az önkéntesség örömünnepe is egyszerre!

A produkcióban való részvétel hidat képez a különböző korú és hivatású emberek között. Önkéntes szereplőink között ugyanis minden generáció képviselteti magát: a középiskolás és egyetemista fiatalok mellett van olyan vállalkozó kedvű idős úr is, aki a 84. évében jár, de a munka melletti szereplést vállaló középgeneráció is nagy számban lesz jelen. A Passió2020 szereplői számára nem ismeretlen az önkéntes tevékenység, hiszen a jelentkezők közel harmada szerepet vállal valamilyen egyházi vagy civil szervezet működésében. Vannak köztük cserkészek, nagycsaládos szervezetek tagjai, kulturális egyesületekben, kórusokban, dalárdákban vagy épp irodalmi társaságokban tevékenykedő személyek is. S habár az eseményre a fővárosban kerül sor, jó látni, hogy az ország minden megyéjéből, sőt a határon túlról is jelentkeztek önkéntesek, akik között vannak tanárok, jogászok, optikusok, fodrászok, művészettörténészek, óvónők, gyógypedagógusok, kézművesek, szakácsok és informatikusok is. Ami azonban ezt a sokszínű csoportot összeköti, az a közös cél melletti elkötelezettség, a Jézus szenvedéstörténetének megelevenítésében való szerepvállalás vonzása.

Bizonyosak vagyunk abban is, hogy azok a nézők, akik a lelátókról követik majd a történelem legnagyobb drámájának, Jézus kereszthalálának egy mai huszonéves fiatal nézőpontján át láttatott, korhű jelmezekben előadott eseményeit, olyan lélekemelő élmény részesei lesznek, amely akár egész életükön át elkíséri majd őket.

Az előadásra 2020 Ft-os áron jegyeket vásárolni a jegy.hu oldalon lehet.

A passiójátékon való részvételre és annak megtekintésre olyan kiválóságok invitálják a közönséget, mint Böjte Csaba testvér, Kubik Anna és Simorjay Emese színművésznők, Miklósa Erika operaénekes, Varga Miklós rockzenész, Szikora Róbert, György-Rózsa Sándor színművész, Baricz Gergő és Palcsó Tamás énekesek.

Sajtókapcsolat: Jánosi Katalin sajtó - és médiakapcsolati munkatárs +36 20 206 8749

Jelentkezzen szereplőnek Európa legnagyobb passiójátékához!

Találkozzunk a Passió2020 előadásán Budapesten!
Legyen Ön is önkéntes szereplője Európa legnagyobb passiójátékának!
2020 szereplő a NEK április 4-i előkészítő rendezvényén az Arénában.
A nagyszabású passiójáték fővédnöke Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek.

2020 önkéntes jelentkezését várjuk Európa legnagyobb passiójátékához. Az előadáshoz római katonákat, római előkelőket, jeruzsálemi asszonyokat, férfiakat és ifjakat keresünk. A közreműködéshez előképzettségre nincs szükség, bárki bekapcsolódhat, a fellépők számára a helyszínen korhű jelmezeket biztosítunk. Várunk családokat, baráti társaságokat, munkahelyi és vallási közösségeket is!

Önkénteseink részére ajándékcsomaggal készülünk, a próbák ideje alatt étkezést biztosítunk. A jelentkezés alsó korhatára 12 év.

A részvétel feltétele a próbákon való jelenlét, melynek dátumai:
2020. március 21-e szombat, 09:00 és 14:00 óra között,
2020. március 28-a szombat, 09:00 és 14:00 óra között,
2020. április 3-a péntek, 2x3 óra 09:00 és 12:00 óra, valamint 13:00 és 16:00 óra között.

2020. április 4-én, szombaton a két előadás kezdete: 15:00 és 19:00 óra.

A jelentkezés határideje: 2020. február 26., hamvazószerda.
Jelentkezzen szereplőnek itt: Passió önkéntesnek jelentkezem

Legyen részese Ön is a nagyszabású passiójátéknak!

2020 önkéntest várnak a szervezők Európa legnagyobb passiójátékának előadásához, 2020. április 4-ére az Arénába.

Az európai keresztény közösségi kultúra egyik alapköve volt a minden településen húsvétkor előadott passiójáték, olyannyira, hogy a mai európai színjátszás is ebből nőtte ki magát. 1945-ig szinte minden magyar templomi közösségnek önálló színjátszó társulata volt, amely előadta a Passiót. A rendszerváltást követően csak néhány helyen éledt újjá ez a hagyomány.


A közösségek újjáépítésének alapkövei lehetnek az egy-egy település lakosságát megmozgató közösségi színjátékok, történelmi felvonulások, passiójátékok.
2020-ban ezek közül a legfőbbé a budapesti Papp László Sportarénában 2020 önkéntes részvételével megrendezendő Passió 2020, Európa legnagyobb passiójátékává válhat.

Az Aréna küzdőtere színpadtérré alakul, ahol Jézus életének utolsó napjait, óráit 2020 jelmezes közreműködő segítségével adják elő, egy 70 perces passiójátékban. A passiójáték a ferences szerzetesek passiójátszási hagyományára épül, amely megteremtette például a legendás Csíksomlyói Passiót is. Ezek a passiójátékok mindig a kor emberének tekintetén keresztül látják a 2000 évvel ezelőtti történetet.

A Passió 2020 hőse Jézus mellett egy mai huszonéves, pályakezdő fiatalember, aki saját kételyein, útkeresésén keresztül szemléli Jézus szenvedéstörténetét és jut el általa saját útjának megtalálásához.

A Passió, Jézus élete, a keresztény Európa történeti alapja. Megkerülhetetlen része Európa közös kulturális és szellemtörténetének is.

A történetet az elmúlt két évben Pasaréten már láthatták a nézők. 2020 Budapestje, 2020 Magyarországa, hívők és nem hívők közös játéka a Passió 2020. Az önkéntesek toborzásánál sincs kritérium, mindenkit szeretettel várnak, aki szívesen részt venne a produkcióban. A Passió 2020 olyan egyedülálló ügy a magyar színjátszásban, Európa és a világ passiójátszásában, amely méltán válhat példaértékűvé az egész kontinensen.

Az előadás 8 éven felülieknek ajánlott!

Jelentkezni 12 éves kortól lehet a passio2020.hu oldalon, 2020. január 9-től.

A szervezők örömmel fogadják, ha a jelentkező férfiak szakáll növesztését is vállalják. Szereplőket várnak: római katonáknak, római előkelőnek, jeruzsálemi asszonyoknak, férfiaknak, ifjaknak. Minden szereplőre három jelmezes próba vár és 2 előadás április 4-én, virágvasárnap előtti szombaton, 15:00 és 19:00 órakor, a Papp László Budapest Sportarénában.

Jegyvásárlás